logo kokoro

Gratis proefweek

Ongeacht welke sport u wilt beoefenen

(meer…)

Waarom sporten

Kom van de bank af.

Sporten is gezond en niet alleen omdat

je er fit van wordt.

(meer…)

Aida Hadzihasanović

Hallo,

mijn naam is Aida Hadzihasanović.

Ik ben in 2011 begonnen met karate. Ik was toen 10 jaar oud.

Ik ben begonnen met karate omdat ik gepest werd en omdat ik wou bewijzen dat meiden ook power hebben. Wat ik vooral heel mooi vind aan karate is het respect dat iedereen voor elkaar heeft en toont.

 

Ik merkte al gauw dat ik talent heb voor karate.

Ik was maar een paar weken op karate maar ik mocht al examen doen voor mijn gele streep, uiteindelijk was ik geslaagd voor mijn gele band. Ik trainde elke dag! Een half jaar later was mijn tweede examen. Ik mocht examen doen voor mijn oranje streep. Ik was toen geslaagd voor mijn groene streep.

Ik was erg gemotiveerd en vond karate ook erg leuk. Ik deed elk half jaar examen maar dit zou niet gelukt zijn als ik thuis niet had getraind.

 

Mijn eerste tegenslag was toen ik examen deed voor mijn bruine band en gezakt was.

Ik was erg verdrietig maar ook teleurgesteld in mezelf, maar ik gaf niet op. Ik ging door met trainen en gebruikte die tegenslag als een motivatie. Ik deed ook mee aan wedstrijden. Op 5 april 2014 werd ik voor het eerst Nederlands kampioen. De volgende les werd ik gepromoveerd voor mijn bruine band omdat ik Nederlands kampioen was geworden en had bewezen dat ik kon vechten.

 

Toen ik bruin 3 had deed ik ook mee aan wedstrijden, het was altijd erg gezellig want we gingen met grote groepen naar de wedstrijden. Ik werd in 2016 drie keer Nederlands kampioen, twee keer met sparren en één keer met kata’s. Het was mijn tweede kata-wedstrijd en er deden ongeveer 17 mensen aan mee. Ik was erg blij toen ik Nederlands kampioen werd.

 

Dat jaar kreeg ik van de Shihan ook te horen dat ik examen mocht doen voor mijn zwarte band. Hiervoor word je een jaar op voorbereid. Sensei Bennie den Bleker heeft mij hierbij geholpen. Hij had elke vrijdag tijd voor mij vrij gemaakt om mij te trainen. Hij trainde mij vooral mentaal. Ik vond de trainingen niet altijd even leuk maar pas later begreep ik waar de trainingen goed voor waren.

Zelf moest ik aan mijn conditie werken. Ik kreeg een trainingsschema dat behoorlijk pittig was. Ik begon hier ongeveer 3 maanden van tevoren mee.

Mijn examen was in Meppen in Nederland. Toen we aankwamen was mijn examen gelijk begonnen. We moesten direct gaan hardlopen en we moesten gewichten meenemen.

Ik deed samen met Rubina en Amiena examen voor onze zwarte band en Erna deed examen voor haar jeugd zwarte band. Je moet namelijk 15 zijn om voor je zwarte band te kunnen omdat het mentaal en fysiek een zwaar examen is.

Het examen was behoorlijk pittig de volgende ochtend moesten we zonder te ontbijten gaan hardlopen. We moesten s’ochtends zonder ontbijt en voor het avondeten hardlopen. Elke keer deden we wat anders tijdens het hardlopen. We moesten namelijk ook allerlei oefeningen doen tijdens het hardlopen. Aan het einde van het weekend waren we allemaal kapot maar we waren wel allemaal geslaagd. Ik ben erg trots op mezelf en mijn prestaties maar ik heb daarnaast ook erg veel geleerd. Zelfs nu ik de zwarte band heb leer ik elke les weer wat nieuws.

 

Klik hier om terug te gaan naar de karate-pagina.

 


Gratis proefweek

Ongeacht welke sport u wilt beoefenen

(meer…)

Waarom sporten

Kom van de bank af.

Sporten is gezond en niet alleen omdat

je er fit van wordt.

(meer…)

Copyright ©2016 Kokoro